Pennut nyt / pentusuunnitelmat

Tältä sivulta löytyy tulevat pentusuunnitelmat. Tiedot päivitetty ajantasalle 25.5.2020


Tällä hetkellä näyttää siltä että kaikille pennuille on jo oma koti tiedossa! Tilannetta voi kysyä uudelleen pentujen syntymän jälkeen. Olen kerännyt ns, pennuista vakavasti kiinnostuneiden -listaa, joista valitsen sopivat kodit pennuille. 


Koronan vaikutukset

Koronatilanteen vuoksi pentuja ei välttämättä pääse katsomaan etukäteen ollenkaan. Tämän takia pyrin laittamaan pennuista videoita ja kuvia etukäteen nähtäväksi pennun varanneille henkilöille, jotta pentujen kehitystä pääsee seuraamaan sitä kautta. Lähetän pentujen hoito-ohjeita luettavaksi sähköpostitse pennun varanneille henkilöille, jotta perheet voivat tutustua niihin etukäteen. Näin ollen, jos ohjeista herää kysymyksiä, asoioita voidaan käydä läpi sähköpostilla ja soittamalla.

Pennun luovutus tapahtuu ullkona. On mahdollista, että pennun luovutus tapahtuu vain niin että annan pennnun ostajan matkaan ja loput juttelut käydään läpi puhelimitse. Osa kasvattajista on jo ottanut nämä toimet käyttöön. Seurataan tilannetta ja edetään sen hetken tilanteen mukaan järkevästi.  Perheeseeni kuuluu pieniä lapsia sekä riskiryhmään kuuluva aikuinen, joten tämänkin vuoksi haluan olla asiassa huolellinen.

Noksun pentue -pennut  varattu 

Noksun (Allway's x-Files) pennut ovat syntyneet 20.5.2020 <3 Kaikki pennut ovat narttuja ja väriltään mustia. 

Pennut vakuutetaan Agrian Piilevät viat - vakuutuksella. 

Noksu on minun ja Satun omistama sijoitusperheessä asuva narttu. Noksu käy metsällä perheen isännän kanssa. 

 • Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
 • PRA-prcd Carrier
 • Lonkat: C/A (blup index 103)
 • Polvet: 0/0
 • Näyttelyt: vara-SERT
 • SmartDog pentutestattu

Noksu on luonteeltaan aktiivinen, kiltti, sosiaalinen ja iloinen kokkerinarttu.  Noksu tykkää metsälenkeistä ja kaikenlaisesta touhuamisesta ihmisten kanssa, varsinkin perheen isännän kanssa kaikki yhteinen puuha on Noksun lemppari asioita elämässä. Noksu oppii nopeasti uusia asioita. Noksu myös ui ja noutaa vedestä. Noksu rakastaa metsässä juoksemista ja ihmisen kanssa touhuamista (oli se sitten mitä yhteistä puuhaa tahansa). Noksu on koirasosiaalinen, reipas, avoin ja lapsirakas koira. Noksulla on hyvnänlaatuinen maltillinen turkki. Trimmausväli on kokkerilla n. 6vk.

Noksun isä Vili sekä täyssisko Vanja ovat Pelastuskoiraliiton pelastuskoiria. Noksun emä Wendi on myös hyvin taitava nenästään ja tulikin aikanaan suomen jäljestämisvalioksi vain viidellä kokeella, mikä on aivan upea suoritus. Wendi onkin oikea monitoimikokkeri, sillä se saavutti myös näyttelyissä kansainvälisen valionarvon tittelin (C.I.B), läpäisten myös taipumuskokeet. Parhaimmillaan kokkeri onkin sopiva kaveri monenlaiseen harrastamiseen nopean oppimiskykynsä ansiosta. Näistä pennuista odotammekin hyviä kavereita harrastuksiin ja toivon löytäväni aktiivisia koteja, joissa ollaan valmiita tekemään koiran kanssa asioita pennusta pitäen. Oli se sitten kotona koiran kanssa temppujen opettelua ja monipuolista liikuntaa, tai sitten tavoittellisempaakin harrastamista.

Alla on ote Noksun SmartDog pentutestistä. Kokonaisuudessaan testin löydät Noksun omasta albumista kuvatiedostoina facebookista

" Kokonaisarvio testin perusteella

Noksu on erittäin avoin ja ystävällinen vierasta testaajaa kohtaan, ja on erittäin motivoitunut koko testin ajan tekemiseen. Noksu on aktiivinen, utelias ja rohkea pentu. Noksulla on hyvä itsehillintä ja se lukee hyvin ihmisen eleitä. Tällä hetkellä Noksu on hyvin itsenäinen koira, jolle kannattaa rakentaa ihmiseen tukeutuvuutta tekemällä yhdessä sen kanssa asioita. V-aita on sille hyvin helppo, eikä se pyydä apua siinä. Noksun rohkeus ja sosiaalisuus tekee tulevasta arjesta mitä luultavimmin helpon, se ei pelkää tilanteita eikä ihmisiä tällä hetkellä, eikä sillä ole mitään jäljelle jäävää pelkoa." 

Noksu on astutettu kauniilla ruotsalaisella Yoelilla (Merry Cocktail's Yoel). Yoel on luonteeltaan reipas, rohkea, iloinen ja leikkisä uros. Se tulee toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Yoelilla on erittäin kaunis ja hyvänlaatuinen turkki.

 • Lonkat: B/B
 • Silmät: Terveet (Distichiasis = silmän sarveiskalvolla "uivat" distichiasis ripset eivät yleensä aiheuta oireita tai vaivaa koiraa, eikä niille yleensä tarvitse tehdä mitään.)
 • PRA-prcd: Clear
 • Näyttelyt: vara-SERT

Kuvia Noksusta (blueroan) ja Joelista (musta) alla. Joelin kuvat: Petra Funke


Eliisen pentue

Eliisen pennut syntyivät 30.5.2020

Pennut vakuutetaan Agrian Piilevät viat - vakuutuksella. 

FI MVA Northworth Rose Rules, Eliise, on luonteeltaan kiltti, sosiaalinen, aktiivinen ja leikkisä narttu. Eliise osaa myös rauhoittumisen taidon ja sisällä ei turhaa höselletä levottomasti. Pihalla ja harrastuksissa sitten energiaa ja intoa riittää.

Eliisellä on aina ollut hieman niukka turkki, joten näyttelyissä emme ole hirveän paljoa käyneet. Siitä huolimatta Eliisellä valioitui Suomen muotovalioksi helposti ja vain muutamalla näyttelykäynnillä. Eliise on läpäissyt myös spanieleiden taipumuskokeet ja vesinoudon se suoritti hienosti ihan oikealla linnulla!

 • Lonkat A/A
 • Silmät: Terveet (Distichiasis = silmän sarveiskalvolla "uivat" distichiasis ripset eivät yleensä aiheuta oireita tai vaivaa koiraa, eikä niille yleensä tarvitse tehdä mitään.)
 • Suomen muotovalio
 • SPA1 (läpäissyt spanieleiden taipumuskokeet)
 • PRA-prcd Carrier

Eliise on astutettu kauniilla ruotsalaisella Yoelilla (Merry Cocktail's Yoel). Yoel on luonteeltaan reipas, rohkea, iloinen ja leikkisä uros. Se tulee toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Yoelilla on erittäin kaunis ja hyvänlaatuinen turkki.

 • Lonkat: B/B
 • Silmät: Terveet (Distichiasis = silmän sarveiskalvolla "uivat" distichiasis ripset eivät yleensä aiheuta oireita tai vaivaa koiraa, eikä niille yleensä tarvitse tehdä mitään.)
 • PRA-prcd: Clear
 • Näyttelyt: vara-SERT